[Essai] Manpaat Tutuwuhan keur Kahirupan



Manpaat Tutuwuhan keur Kahirupan
(ku : Nur Annisa H) 

Salian ti manusa jeung sasatoan, bumi ieu oge dihuni ku loba jenis tutuwuhan. Dina kahirupan urang ieu, sakabeh mahluk boga kaleuwihanna sorangan. Kusabab eta, sakabeh mahluk pasti butuh ka mahluk sejenna. Saperti contona, manusa jeung sasatoan anu butuh kana tutuwuhan kusabab manpaat anu dipiboga tutuwuhan eta sorangan. Aya oge harti tina tutuwuhan nyaeta, mahluk hirup ka tilu dina alam parantos manusa jeung sasatoan (Ensiklopedia Indonesia Jilid 6).
Aya oge pembahasan dina karangan ieu nyaeta, ngeunaan panfertian tutuwuhan jeung manpaatna keur kahirupan. Tujuan karangan ieu nyaeta, sangkan manusa bisa nyaho naon bae manpaat tutuwuhan jeung bisa ngalestarikeun tutuwuhan keur kahirupanna.
Di dunya ieu, loba pisan jenis tutuwuhan. Dina kaanekaragaman eta, tangtu loba oge manpaatna keur kahirupan urang. Contona, bisa dijadikeun ubar keur anu geuring, bisa dijadikeun sumber nutrisi keur asupan gizi raga urang. Jeung anu lewih penting nyaeta, tutuwuhan mangrupakeun hiji mahluk hirup anu nghasilkeun oksigen keur urang hirup. Teu kabayang lamun Gusti Allah teu nyiptakeun tutuwuhan keur urang salarea. Kumaha urang bisa napas sedangkaeun unggal detikna, urang terus-terusan ngahasilkeun karbondioksida jeung polusi udara.
Salian tina eta, loba oge panyakit anu muncul akibat tina mutasi gen. Salah sahiji pancegahanna nyaeta, ngajaga daya tahan tubuh urang sangkan teu gampang keuna panyakit. Jeung, cara ngajaga daya tahan tubuh teh, tina loba ngonsumsi sayuran sangkan raga urang teu kakurangan vitamin, asupan gizi jeung nutrisi. Saentos kitu, aya oge tahap penyembuhan dimana lolobana urang kudu nginum obat. Nah, timana obat eta teh? Obat eta bisa dijieun tina bahan kimia, jeung bisa oge dijieun tina tutuwuhan anu ngabogaan kasiat obat.
Kasimpulanna, tutuwuhan teh penting keur raga urang jeung keur kahirupan urang sapopoe. Kusabab eta, urang kudu ngalestarikeun tutuwuhan sangkan teu punah jeung populasinya teu saeutik pisan.

Categories: ,

Leave a Reply